Què és RECICLOS?
Què és RECICLOS?

EL COMPROMÍS AMB EL RECICLATGE

Què és RECICLOS?

Reciclos és un experiment social únic que vol augmentar la quantitat d’envasos que reciclem, i que ho fem cada cop millor. Reciclos vol fomentar el reciclatge a les famílies amb el reconeixement, a la fi per millorar el nostre compromís amb el reciclatge.


Per què RECICLOS?

La sostenibilitat del planeta necesita un canvi que té com a origen el ‘usar i llençar’, cap a un concepte més racional orientat a ‘reduir, reutilitzar i reciclar’: la economia circular. Aquest plantejament sorgeix de la suma del respecte al medi ambient, la transformació dels residus en recursos, amb la innovació com a base per aconseguir-ho. Amb projectes innovadors com Reciclos, pot ajudar a millorar la manera com gestionem els nostres residus i formar una peça més per arribar a una cultura 100% sostenible.

EIP!!! Abans de començar recorda respondre el qüestionari

COMENÇA ARA

Per tal d’obtenir resultats i conclusions. La teva ajuda és molt important! En uns segons podràs omplir el qüestionari.

Com funciona?

La mecànica del projecte ha estat dissenyada per ser eficient i suposar la menor càrrega possible als participants. A l’iniciar el pilot a cada participant se us entregarà un pack de benvinguda RECICLOS. I se us donarà accés a la plataforma digital Reciclos mitjançant un registre d’usuari. El pack de benvinguda consta de: un rotlle de bosses d’escombraries per utilitzar en la selecció d’envasos, un conjunt d’etiquetes per identificar les bosses d’escombraries i material informatiu imprès.


La mecànica de RECICLOS

Els participants al programa haureu de realitzar la selecció de residus de forma habitual i utilitzar les bosses entregades que rebran amb el pack de benvinguda RECICLOS. Un cop la bossa s’hagi omplert i abans de dipositar-la al contenidor groc de recollida selectiva d’envasos, hauràs de:

  • D‘adherir una etiqueta identificativa a l’exterior de la bossa (que trobaràs al pack de benvinguda RECICLOS).
  • Mitjançant l’aplicació mòbil Reciclos has d’escanejar el codi de l’etiqueta, abans de llençar-la al container groc d’envasos, i així la bossa quedarà registrada com que l’has depositada.
  • En aquell instant rebràs una recompensa a la teva compte de RECICLOS amb 1 Reciclo, la moneda virtual de la plataforma.
  • Gràcies al teu compromís amb el reciclatge… Dels Reciclos que hagis anat acumulant a la teva compta, podràs obtenir importants recompenses i millorar el teu compromís amb el reciclatge!

Les bosses identificades amb els codis Reciclos, un cop al contenidor d’envasos, seran recollides per l’empresa de recollida de residus i traslladades a la planta de reciclatge. Un cop allà s’inspeccionarà cada bossa per verificar que la bossa registrada per l’usuari ha arribat a la planta i per verificar que no hi ha materials impropis en la fracció d’envasos. Un cop realitzada la verificació, el participant podrà rebre notificacions mitjançant la plataforma sobre la qualitat de les seves accions així com consells per a la millora, i nous reciclos (la moneda) quan hagi fet el reciclatge  ben fet.

EL PLA DE L’ESTANY,

LA INNOVACIÓ AL CAPDAVANT

L’ambició del projecte Reciclos és potenciar la recollida selectiva i augmentar els ràtios de deixalles correctament seleccionades i recuperades en plantes de tractament. El seu objectiu final és el de la introducció i la adherència dels ciutadans al model de recollida selectiva a través de la motivació i la incentivació de la mà de RECICLOS.

Registra’t ara!

Les novetats de RECICLOS

En aquest apartat compartim les darreres notícies sobre Reciclos

Tot l’equip de RECICLOS volem donar les gràcies a tots els participants a la campanya pilot que hem...

26 February, 2019

RECICLOS conclou amb un total de 4.434 brosses escanejades de 1.042 nuclis familiars del Pla de l’Estany La...

14 February, 2019

Separar bé els nostres residus és vital per donar una segona vida a tot allò que llencem al...

1 February, 2019