Una segona vida pels envasos

Separar bé els nostres residus és vital per donar una segona vida a tot allò que llencem al contenidor. La feina que es fa a la planta de triatge, tal i com ens ha explicat en Jordi Oliveres, de l’empresa TRIGI responsables de la verificació del reciclatge dels envasos del projecte RECICLOS, és essencial per poder reconvertir allò que hem llençat en alguna cosa nova.

Al contenidor groc hi llencem els envasos, que habitualment són de plàstic o de llauna, però no tots els plàstics són iguals ni totes les llaunes contenen els mateixos materials. Així que allò que llencem es pot reconvertir en diferents tipus de materials que permetran crear un gran ventall de productes.

En què es converteixen els plàstics?

Del “film” se’n fan bosses d’escombraries, també tubs flexibles per a mangueres o per recobrir el cablejat elèctric.

El plàstic polipropilè és molt flexible i aïllant acústic i se li dóna una segona vida en testos per a plantes, components d’automoció.

El poliestirè com que no és apte pel contacte alimentari s’utilitza bàsicament per a la construcció i per automoció.

Del PET, que és un tipus de polièster (com el de la roba), se’n fa peces de roba, principalment els forros polars, que ens protegeixen del fred.

El polietilè tampoc és apte per aplicacions alimentàries, així que es transforma per envasos que contenen detergents.

I del conglomerat de plàstic que no ha sigut possible separar a la planta de reciclatge es compacta i se’n creen tot tipus de mobiliari urbà, com: bancs, parcs infantils.

… i les llaunes?

Algunes llaunes contenent un recobriment de plàstic, una vegada aquest s’ha separat, el metall es converteix en bobines d’alumini o d’acer laminat (segons el tipus de material amb què estiguin fabricades) que seran la base per tornar a crear llaunes i altres productes que continguin aquests metalls.

Gràcies a tu i al teu reciclatge amb RECICLOS estàs donant una segona vida als envasos i millorant el compromís amb el nostre planeta!

 

Voleu conèixer el darrer guanyador del pot setmanal?

Moisès, veí de Banyoles ha estat el guanyador del pot setmanal del dissabte 26 de Gener.
Gràcies a la seva feina, realitza contribucions en la millora del reciclatge. I d’aquesta manera ajuda en la reutilització d’aquests plàstics generant nous productes més sostenibles amb el medi ambient.

 

 

 

 

 

 

 

(*) Informació extreta de www.hipertextual.com

Related Post

  • Previous Post
    A la nostra família hi recicla tothom!
  • Next Post
    Resultats RECICLOS : 4.434 brosses escanejades de 1.042 famílies del Pla de l’Estany

Written By Author:

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *