5 raons perquè val la pena reciclar

Ets dels que encara no recicles? Et donem 5 raons prou importants perquè coneixis  els beneficis que aporta el simple gest de reciclar. Apunta’t a RECICLOS i comença a reciclar!

1.       Estalvi de recursos naturals

Es preveu que al 2050 necessitarem tres planetes com el nostre per mantenir el ritme de consum actual. La Terra, disposa d’uns recursos naturals limitats, com ara el petroli, ingredient imprescindible per la fabricació d’envasos. Si donem una segona vida als nostres envasos, el consum de petroli es redueix.

2.       Estalvi d’energia i aigua.

Durant el procés d’extracció i transport de les matèries primeres s’utilitza gran quantitat d’aigua i d’energia,  per tant com més reciclis menys matèries primeres s’hauran d’extreure i més energia s’utilitzarà. El planeta t’ho agrairà.

3.       Preservació del medi ambient. Reduïm l’escalfament global i la contaminació

Com que reciclant estalviem energia en l’extracció i transport de matèries primeres també reduïm la contaminació que estem emetent a l’atmosfera i l’escalfament global que aquesta comporta, causant del canvi climàtic que estem patint.

4.       Crea llocs de treball i ajuda a l’economia.

Darrera de cada residu reciclat hi ha una cadena de treball humana que treballa perquè els materials tinguin una segona vida. D’aquesta manera, plantes de reciclatge, empreses fabricants d’envasos, gestors de residus, etc. Necessiten treballadors com ara dissenyadors, enginyers, divulgadors, personal per tractar els residus… que beneficien a l’economia.

5.       Fomenta el consum responsable

El simple fet de reciclar ens fa prestar una mica més d’atenció en els envasos que generem. Això, ens fa ser conscients del nostre consum i segurament ens plantegem reduir els nostres residus i prendre un comportament més responsable alhora de consumir.

… a més a més, reciclar amb RECICLOS té compensació. Per cada vegada que facis bé el teu reciclatge d’envasos tindràs un RECICLO, la moneda virtual, que podràs bescanviar per fantàstiques recompenses i guanyar premis com aquests!

Aquí us presentem a la Gemma Pagès, veïna de Fontcoberta que després de fer les seves tasques de reciclatge amb RECICLOS… va guanyar el darrer pot de loteria!

Related Post

  • Previous Post
    Reciclos motiva als veïns del Pla de l'Estany i milloren amb un 22% la qualitat del reciclatge d'envasos
  • Next Post
    Reciclos al Connecti.cat 17/01/2019

Written By Author:

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *